Zilele sunt lungi, nopțile uneori sunt prea scurte, gândul ne zboară la mare sau la munte iar temperaturile cresc. Cresc și uneori ni se par copleșitoare, ni se pare că zilele fierbinți ne iau parcă și ultima suflare.

Vestea bună este că ne putem bucura de momentele de respiro chiar și când temperatura de afară face concurență celei din pahar. Pentru că ne putem bucura de o cafea fierbinte chiar și în toiul verii. Desigur, poate cei mai mulți dintre noi s-ar orienta către ceva răcoritor sau fresh. Cum este de pildă Hipster Soda Espresso – o băutură ce combină clasicul gust de espresso cu cel al apei tonice de cireșe; mandarină și bergamotă; grefe sau soc. Este o combinație îndrăzneață și răcoritoare de care fie te desparți din primele momente, fie te îndrăgostești iremediabil.

Pentru cei din prima categorie, Pick Up Coffee are pregătite și câteva titluri mai clasice: Limonadă sau Smoothie (tropical: ananas, papaya, fructul pasiunii; căpșuni și banane; fructe de pădure), Ness Frappe, Iced Latte, Fredo Espresso caramel sau simplu, Fredo Cappuccino și nu în ultimul rând White Summer (pudră de vanilie, fructul pasiunii, frișcă și gheață).

Dar, după cum spuneam, nici cafeaua fierbinte nu este de uitat, de care poate unii dintre noi tind să se ferească în plină vară. Aceasta însă are o serie de beneficii demne de luat în considerare. Spre exemplu vara coincide poate cu momentul în care migrenele devin mai dese și mai supărătoare, din cauza căldurii. În momente ca acestea, cafeaua ne poate fi de mare ajutor, după cum este cunoscut faptul că aceasta ameliorează durerile de cap. Un alt lucru cunoscut ar fi faptul că aceasta deshidratează, lucru care este doar parțial adevărat! Studiile ne arată că nu toți oamenii experimentează acest efect al cafelei și că pentru persoanele mai active, acest lucru este mai puțin probabil să fie adevărat. Activitatea însă și efortul depus pare că se dublează pe măsură ce temperatura crește…partea bună este că boost-ul de cafeină pe care îl primim este mai probabil să fie resimțit în urma consumului unei cafele fierbinți, în locul uneia reci.

Astfel că ne primin energia necesară pentru a continua ziua și a ne lupta cu zăduful. Și nu în ultimul rând, cafeaua fierbinte ne răcorește. Sună absurd, dar este vorba doar de felul în care corpul nostru își ajustează temperatura în funcție de stimuli.


Care este opțiunea ta pentru vara aceasta?

12august
2021
  • 824
  • 0

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe

doar cu adresa de email

Fii la curent cu noutatile legate de produsele si serviciile noastre, pentru a beneficia de avantaje exclusive! Completeaza mai jos adresa ta de email si iti vom trimite informatii importante, oferte atractive si invitatii la evenimente organizate